Mijn ervaring

Als student

Ik wist tijdens mijn studie nog niet dat ik autisme had. Ik heb de bachelor Filosofie van de Psychologie gedaan en heb bij twee verschillende faculteiten gestudeerd. Hier heb ik vijf jaar over gedaan, vooral doordat ik er veel bestuurswerk naast heb gedaan. Ik ben twee jaar voorzitter geweest van een studentenorganisatie. Tijdens mijn bachelor had ik weinig studieproblemen.  

Na mijn bachelor heb ik de tweejarige onderzoeksmaster Filosofie gedaan. Het volgen van de vakken ging goed en ik heb alle vakken op tijd afgerond. Daarna kwam ik in de problemen. Bij het schrijven van de scriptie miste ik structuur. Dat miste ik ook mijn leven, doordat ik op mezelf ging wonen. Uiteindelijk ben ik met jaren vertraging afgestudeerd. Maar cum laude, dat wel.

Als promovendus

Ik ben in 2022 gepromoveerd op de geschiedenis van autisme. Zes jaar lang heb ik als buitenpromovendus onderzoek gedaan. Dat was bij de afdeling theorie en geschiedenis van de psychologie. Ik heb onder meer de autisme theorieën van Hans Asperger en Leo Kanner bestudeerd en ben daar nu over aan het publiceren.

Mijn promotieonderzoek is probleemloos verlopen. Ik heb er zes jaar over gedaan, maar dat is normaal voor een externe promotie. Dit laat maar weer eens zien dat het nog prima goed kan komen als je in een eerdere fase van je studie wat vastloopt. 

Als directeur

Vijf jaar geleden heb ik Autisme Digitaal opgericht. Dit is een stichting voor en door autistische volwassenen. Ons doel is om informatie over autisme beter toegankelijk te maken en daarbij een stem te geven aan mensen met autisme zelf.

Dit doen we door middel van artikelen, blogs, webinars, trainingen en online gespreksgroepen over autisme bij volwassenen.

Als directeur geef ik leiding aan een team van zes coördinatoren die weer leiding geven aan meer dan 30 vrijwilligers. Iedereen binnen Autisme Digitaal heeft zelf ook autisme . 

Ik heb voor Autisme Digitaal een aantal trainingen ontwikkeld en gegeven. Bijvoorbeeld een training waar professionals op moeten letten als ze in gesprek gaan met mensen met autisme. 

Ik heb ook veel webinars gegeven, bijvoorbeeld over vier strategieën om met je autisme om te gaan.